Zašto je ekološko sjeme savršen poklon pod bor

Objavljeno: 14. 12. 2023.
Zašto je ekološko sjeme savršen poklon pod bor

Dosta vam je razmišljanja o poklonima, gužvanja po trgovinama i trošenja novaca na materijalne stvari koje nemaju nikakvo posebno značenje? Više nemate ideja što staviti pod bor dragim osobama?

Sjeme je nosioc života, a bez kvalitetnog ekološkog sjemena, nema organskog vrta, niti kvalitetnih eko proizvoda. Ima duboko simboličko značenje, predstavlja novi život, rast i budućnost - savršen način da proslavite i obogatite ove blagdane..

Darujući sjemenke iz kojih će nastati novi život, svakom zaljubljeniku u prirodu i zdrav način života, pružate zadovoljstvo kroz duži vremenski period. Nema ništa ljepše od gledanja kako iz male klice nastaje biljka u čijoj ljepoti možete uživati ili zdravi plodovi koje možete konzumirati. Posebno zadovoljstvo donosi činjenica da je ta biljka dar drage osobe, a rezultat vaše brige, truda i znanja.

Dobrobiti koje nam pruža vrtlarenje

Terapeutski učinci vrtlarenja već su svima dobro poznati. Boravak na svježem zraku i tjelesna aktivnost poput sadnje, kopanja i zalijevanja doprinose očuvanju tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Kontakt s prirodom, miris zemlje i zvukovi okoline nas opuštaju, a istraživanja su pokazala da kada dođemo u doticaj s bakterijama koje su prisutne u tlu, one  djeluju poput prirodnih antidepresiva, pridonose smanjenju razine stresa, poboljšanju raspoloženja te pomažu u stvaranju snažnog imunološkog sustava.

Vlastito uzgojeno ekološko voće i povrće je zdravo, boljeg je i intenzivnijeg okusa nego ono kupljeno u trgovini, uvijek je svježe i pri ruci jer ga beremo prema potrebi.  Višak možemo spremiti za zimnicu i tako uživati u ukusnim domaćim proizvodima tijekom cijele godine.

Uzgojem vlastitih namirnica smanjuje se ovisnost o drugim proizvođačima, smanjuje se potreba za transportom i pakiranjem, a organskim načinom proizvodnje doprinosimo očuvanju tla i biološke raznolikosti.

Osim toga, vrtlarenje je i izuzetno zabavna aktivnost koja otvara vrata druženju s obitelji i razmjeni iskustava sa susjedima.

Tako ne darujete samo sjeme, već  radost, ljubav, zdravlje i zelenu oazu onima koje volite.

Koje sjeme odabrati?

Kod odabira sjemena razmišljajte o osobi kojoj je ono namijenjeno. Gdje će ta osoba sijati (kakva je klima), ima li već iskustva u uzgoju ili je početnik, hoće li uzgajati biljke u teglama na balkonu ili ima veću površinu za sjetvu, preferira li cvjetne vrste, starinske sorte ili pak voli eksperimentirati s nečim novim. Ako trebate savjet kod odabira sjemena, kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći.

Iz naše ponude možete odabrati:

•             Raznolike cvjetne sjemenke za šareni  i mirisni vrt pun leptira i pčela

•             Sjeme voća i povrća za zdravu prehranu

•             Razne starinske i rijetke vrste

•             Sjeme za uzgoj popularnog mikrozelenja

•             Sjeme djetelina i trava

Kako iznenaditi dragu osobu?

Osim stručnim savjetom, možemo vam pomoći poslati čestitku s ekološkim sjemenjem izravno na adresu vaših voljenih. Samo nam javite detalje prilikom narudžbe, a mi ćemo poslati personaliziranu čestitku zajedno sa sjemenjem na adresu vama drage osobe.

Zapratite nas na Facebooku i ostvarite dodatan popust

Zapratite naš Facebook profil kako biste bili informirani o najnovijim ponudama, promocijama, vijestima iz ekološke poljoprivrede… Posjetite nas na Facebooku jer vas tamo očekuje poseban kod za popust. Nakon što pronađete trenutno aktualan kod, jednostavno ga unesite prilikom kupovine putem našeg webshopa.

Neka ovaj Božić bude poseban, darjute život, darujte sjeme.

Poveznice

blagdanidarivanjeeko proizvodieko sjemeorganski vrt
  Ekološka poljoprivreda - Sve