Centar dr. Rudolf Steiner predstavljen u Bruxellesu

Objavljeno: 02. 10. 2018.
Centar dr. Rudolf Steiner predstavljen u Bruxellesu

U četvrtak, 27. rujna 2018. u Bruxellesu je održana konferencija pod nazivom „Biodinamika-Lifestyle“ čiji je domaćin bio europski zastupnik i član odbora za poljoprivredu europskog parlamenta Ivan Jakovčić.  

U ime Međimurske županije, prisutne je pozdravio Josip Posavec, bivši međimurski župan u čijem mandatu je i osnovan Centar dr. Rudolfa Steinera.

Ravnateljica Centra, Dijana Posavec, predstavila je njegovo djelovanje i aktivnosti, prezentirala dosadašnje projekte i iznijela buduće planove.

Predstavnik Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula, kratkim je filmom predstavio novi brend Međimurske županije pod nazivom 'Zemlja u kojoj je rođen Rudolf Steiner'.

O biodinamici u Istarskoj županiji govorili su Petar Šuran, dugogodišnji biodinamički proizvođač vina i maslinovog ulje te Andrea Vugrinović, savjetnica za ekološku i biodinamičku poljoprivredu (Lokvina d.o.o.).

Na konferenciji su bili prisutni i zastupnici u Europskom parlamentu iz Hrvatske i Slovenije, Jozo Radoš i Igor Šoltes.

Konferenciju je zatvorio Ivan Jakovčić sa zaključkom kako  proizvodnja hrane na konvencionalan način nije prijateljska prema potrošačima koji je konzumiraju, kao niti prema okolišu. Vrijeme je da se što više poljoprivrednih proizvođača okrene biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Kako bi se u okviru europskog parlamenta podržao takav način proizvodnje, Centar dr. Rudolfa Steinera će u studenome sudjelovati na još jednom skupu pod predsjedanjem Phila Hogana, povjerenika Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Izvor fotografija: Centar dr. Rudolfa Steinera

 
 
 
 
  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve