Alati za male površine

Objavljeno: 27. 09. 2023.
Alati za male površine

Male površine naših poljoprivrednika često su problem za standardne traktore, radne strojeve i alate, pa smo u ponudu uveli široki izbor vrlo kvalitetnih ručnih alata i malih strojeva europskih proizvođača.

Za svaku kulturu i vrstu tla, te uzgojne uvjete, postoje optimalne agrotehničke mjere koje trebaju biti pravilno provedene. Usjev treba posijati ili posaditi i obraditi na vrijeme, a kvalitetni alati omogućavaju da se to odradi čak i kad nedostaje radne snage.

Praktični alati naših proizvođača nisu samo za ekološku poljoprivredu, korisni su i hobistima te konvencionalnim proizvođačima. Svi alati razvijeni su u suradnji s poljoprivrednicima i ispitani u praksi. Na sasvim malim površinama isplati se investirati u jednostavne alate za strojnu ili ručnu obradu (Terrateck).

Pokretne (oscilacijske) motike oštrog noža ili strugalice raznih tipova čuvaju leđa i dobro su rješenje za naporne korove u usjevima. Nema saginjanja, korov se odstranjuje pokretima odmah ispod površine zemlje u svim smjerovima, bez dizanja motike s tla. Gredica je u par pokreta sasvim čista. 

Za veća polja koristi se “motika” na dva kotača koja obrađuje usjev s dvije strane. Moguće je korištenje različitih priključaka. Veći alati imaju i vlastiti pogon ili se mogu priključiti na standardne traktore. 

Posebne torbe za branje omogućavaju pravilan stav tijela i smanjuju zamor berača. 

Vezanje rajčica u plastenicima postaje sasvim jednostavno korištenjem vezalice na dugačkom dršku. 

Polaganje folije na manjim površinama je problematično ako se stroj nema gdje okrenuti. Nudimo idealno rješenje ručnog polagača folije kojim se može baratati i u plastenicima bez puno muke.

Ručna sjetva oduzima puno vremena i vrlo je naporna, naročito kad se usjev nakon nicanja mora prorjeđivati. Jednoredne ili višeredne sijačice iz naše ponude izvrsno su rješenje za sitno ili krupnije sjeme (Terradonis). Funkcioniraju na principu valjaka sa rupicama za sjeme raznih veličina. Udaljenost sjemena u redu podešava se vrlo jednostavno, a sijačice se mogu motorizirati ili priključiti na traktor.

Više informacija o optimalnoj kombinaciji jednostavnih i efikasnih preventivnih mjera u ekološkoj poljoprivredi možete dobiti od našeg stručnog tima, a cjelokupnu ponudu alatacertificiranog sjemena vrhunske kvalitete za uzgoj povrća, ljekovitog i začinskog bilja, krmnih i uljnih kultura, trava, djetelina, zelene gnojidbe, te sjemenskog krumpira, češnjaka i lučica pogledajte u našoj ponudi.

 
 

Poveznice

alaticertificirano sjemedjetelinadozator sjemenaeko lučiceekološka poljoprivredafolijalakša berbamali strojevimotikaobrada tlaoscilacijska motikapolaganje folijesjeme ljekovitog biljasjeme povrćasjemenski krumpirsjetvatorbe za berbuzelena gnojidba
  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve