Eko vrtlar Jean-Martin Fortier u Zagrebu

Objavljeno: 18. 10. 2018.
Eko vrtlar Jean-Martin Fortier u Zagrebu

U organizaciji Makronove i partnera Biovega, Planetopija, Zrno eko imanje, stiže Jean-Martin Fortier iz Kanade, međunarodno priznati edukator bio intenzivnog uzgoja, promicatelj ekološke i održive poljoprivrede te inovator s dugogodišnjim iskustvom u organskome uzgoju različitih kultura.

Njegovo mikro imanje Les Jardins de la Grelinette, poznato je u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti,  površinom je manje od 8 000 m2 , a donosi bruto prihod od 100 000 USD.

Više od 15 godina bavi se usavršavanjem sustava upravljanja manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem postizanja maksimalne produktivnosti i dobiti uz upotrebu novih metoda i tehnologija.

Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima - The Market Gardener. Želi potaknuti i educirati ljude diljem svijeta da pokrenu mala ekološka imanja kako bi ona zamijenila destruktivnu konvencionalnu poljoprivredu i stvorila sustav uzgoja hrane koji se temelji na prirodi i zajedništvu.

PREDAVANJE "Ekološko povrtlarstvo – kako mala imanja mogu promijeniti svijet"

ČETVRTAK, 22.11.2018. U 19 SATI

Jean Martin Fortier će govoriti o svom iskustvu vođenja ovakvog imanja, predstaviti osnovne ideje  te dati praktične savjete o ekološkom uzgoju na malim gospodarstvima.

Cijena ulaznice je 50 kn, osiguran je prijevod na hrvatski jezik.

MASTERCLASS RADIONICA "EKO-POVRTLAR – Profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima"

PETAK, 23.11.2018., 10 - 14 SATI

Radionica je namijenjena svima koji se profesionalno bave ekološkim uzgojem, onima koji se planiraju baviti takvom proizvodnjom te svima onima koji imaju eko vrt za osobne potrebe.

Jean -Martin Fortier će predstaviti brojne alate za uspješnu ekološku proizvodnju primjenom raznih tehnika i pomagala te prakse.

Uz brojne primjere i praktične savjete na radionici će biti obuhvaćene četiri cjeline:

  • Rad na živom tlu
  • Noviji alati za obradu zemlje
  • Zašto primjenjivati standardne operativne procedure
  • Planiranje usjeva i upravljanje imanjem

 

Cijena radionice je 350 kn, održava se na engleskom jeziku. Za sve polaznike radionice , ulaznica za predavanje u četvrtak, 22.11. je besplatna.

Mjesto održavanja: Makronova, Ilica 11, Zagreb

Sve dodatne informacije i prijave za radionicu: info@makronova.com

  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve