Ekološka poljoprivreda
Slanutak
Objavljeno: 28. 12. 2015.
Cicer arietinum
Mahunarka koja potječe s Bliskog istoka, Sirije, Irana i Indije, vrlo stara kultura koja se uzgaja već više od 3000 godina. Jedna...Saznajte više...
Novozelandski špinat
Objavljeno: 15. 12. 2015.
Tetragonia tetragonoides
Biljka koja okusom nalikuje na špinat (Spinacea oleracea) i mnogi je smatraju vrstom špinata, zapravo spada u...Saznajte više...
Pak – Choi (kineska raštika)
Objavljeno: 05. 09. 2015.
Pak – Choi, orijentalna vrsta lisnatog povrća relativno slabo poznato kod nas, a puno se koristi u azijskoj kuhinji. Potječe iz centralne Kine...Saznajte više...
Korovi – biljke indikatori tla
Objavljeno: 06. 08. 2015.
Većina ljudi prema korovima ima odbojan stav koji se temelji na spoznaji da korovi kulturnoj biljci mogu nanijeti brojne izravne i neizravne štete,...Saznajte više...
Aromatične vrtne jagode
Objavljeno: 27. 06. 2015.
Ljeto je najbolje vrijeme za sadnju jagoda. Što se ranije počnu saditi, to će biti veći urod tijekom prve godine. Za sadnju...Saznajte više...
Krumpirova plijesan
Objavljeno: 22. 06. 2015.
Toplo vrijeme i visoka vlaga zraka pogoduju razvoju jedne od najštetnijih bolesti krumpira kod nas i u svijetu – krumpirova...Saznajte više...
Sredstva za zaštitu bilja dozvoljena u ekološkoj proizvodnji
Objavljeno: 22. 06. 2015.
Ekološka proizvodnja posebni je sustav održiva gospodarstva koji se maksimalno prilagođava prirodi i u kojem se minimalno...Saznajte više...
Radovi u vrtu tijekom ljeta
Objavljeno: 16. 06. 2015.
U ljetnim mjesecima mnogi spas od ljetnih vrućina pronalaze na moru, putuju i odlaze na zasluženi godišnji odmor.
Poljoprivrednici znaju da za...Saznajte više...
Parazit vilina kosica
Objavljeno: 07. 06. 2015.
Prilikom prošlotjednog posjeta polju na krumpiru nas je dočekalo iznenađenje, tanke niti isprepletene oko stabljike, bez korijena i bez listova. O...Saznajte više...
Pripravci iz prirode za zdravi vrt
Objavljeno: 06. 06. 2015.
Zaštita bilja prirodnim putem nije uvijek tako brza i učinkovita kao kemijsko tretiranje, ali je definitivno manje opasna za čovjeka,...Saznajte više...