Lokvina d.o.o. za ekološku poljoprivredu

Objavljeno: 03. 05. 2018.

Lokvina d.o.o. za ekološku poljoprivredu osnovana je 2013. godine za promociju ekološke poljoprivrede. Iz potrebe za kvalitetnim izvorima sjemena za vlastitu upotrebu nastalo je poduzeće koje pruža podršku ekološkim proizvođačima u nabavi potrebnih repromaterijala, prvenstveno sjemenske robe vrhunske kvalitete s ekološkim certifikatima. Pomažemo vam u izboru odgovarajuće tehnologije proizvodnje kako bi postigli što bolje prinose, te u stavljanju eko-proizvoda na tržište.

U ekološkoj poljoprivredi vrlo je važno koristiti zdravo, čisto i netretirano ekološko sjeme kako bi uzgojili biljke otpornije na bolesti i štetnike te osigurali bolju kvalitetu proizvoda uz više prinose. S obzirom da je u Hrvatskoj ekološko sjemenarstvo tek na početku razvoja, surađujemo s najboljim europskim proizvođačima ekološkog sjemena. Svi proizvođači su male tvrtke ili zadruge s brojnim kooperantima – malim poljoprivrednicima. Lokvina u svojoj ponudi ima sjeme povrća, začinskog bilja i cvijeća, sjeme za naklijavanje i uzgoj mikrozelenja, sjeme djetelina, trava i djetelinsko travnih smjesa, sjeme za zelenu gnojidbu, te sjeme kukuruza za stočnu i ljudsku ishranu, sjemenski krumpir i lučice raznih sorti, sve s ekološkim certifikatom te svim ostalim certifikatima za sjemensku robu, garantirano bez GMO. Sjeme iz naše ponude vrhunske je kvalitete i može se dalje razmnožavati, ne držimo hibride. Često nas pitate možete li si ostaviti sjeme - DA, možete. Morat ćete se pridržavati načina uzgoja koji neće dovesti do miješanja sorti, što nije uvijek lako, no većinu sjemena može uzgojiti i prosječan vrtlar.

Lokvina Vam može pomoći da uzgojite ili razvijete kvalitetne ekološke proizvode, te da ih plasirate na svjetsko tržište. Organiziramo sudjelovanje na eko-sajmovima, razna predavanja, seminare i radionice o ekološkoj poljoprivredi, čuvanju i proizvodnji sjemena i sl., te studijske posjete na druga imanja koja se bave ekološkom poljoprivredom u EU.

Lokvina d.o.o. za ekološku poljoprivredu

Poveznice

biljke otpornije na bolestibiljke otpornije na štetnikekvalitetni izvori sjemenanetretirano ekološko sjemepodrška ekološkim proizvođačimapromocija ekološke poljoprivrede
  Ekološko sjemenarstvo - Sve