O NAMA

Lokvina d.o.o. za ekološku poljoprivredu osnovana je 21. 06. 2013. Njezino glavno djelovanje je u promociji ekološke poljoprivrede. Lokvina d.o.o. obrađuje nekoliko hektara zemljišta u Istarskoj županiji, gdje je uspostavljena pokazna farma na kojoj se može vidjeti ekološka poljoprivredna proizvodnja u praksi, a prakticiraju se i načela biodinamičke poljoprivrede.
Netaknuta istarska priroda savršeno je mjesto za ekološku poljoprivredu. Na farmi se trenutno proizvodi svježe povrće za lokalne kupce na principu „zelenih košarica“, a u planu je i uzgoj životinja kako bi se imanje u potpunosti zaokružilo. Kombinacijom različitih poljoprivrednih načela istovremeno se rade i istraživanja njihovog utjecaja na okoliš. Više možete saznati dolaskom na farmu gdje će Vas kroz naše aktivnosti provesti stručni tim. Organiziramo razna predavanja, seminare i radionice o ekološkoj poljoprivredi, čuvanju i proizvodnji sjemena, obnovljivim izvorima energije i sl.
Lokvina Vam može pomoći da uzgojite ili razvijete kvalitetne ekološke proizvode, te da ih plasirate na svjetsko tržište. Organiziramo sudjelovanje na eko-sajmovima, i studijske posjete na druga imanja koja se bave ekološkom poljoprivredom u EU.
U ekološkoj poljoprivredi vrlo je važno koristiti zdravo, čisto i netretirano ekološko sjeme kako bi uzgojili biljke otpornije na bolesti i štetnike te osigurali bolju kvalitetu proizvoda uz više prinose. S obzirom da je u Hrvatskoj ekološko sjemenarstvo tek na početku razvoja, surađujemo s najboljim europskim proizvođačima ekološkog sjemena. Svi proizvođači su male tvrtke ili zadruge s brojnim kooperantima – malim poljoprivrednicima. Lokvina u svojoj ponudi ima sjeme s ekološkim certifikatom talijanskog proizvođača Bioseme, austrijskog Reinsaat, slovenskog Amarant, švicarskog Sativa i njemačkog Bingenheimersaatgut. Osim sjemena u Lokvini možete naručiti i biološko-dinamičke pripravke za prskanje, kompostne i druge pripravke u kojima su koncentrirane energije za vitalnost i reprodukciju na poljoprivrednom imanju, sve iz proizvodnje udruge Agri Bio Piemonte.

Back to Top