Izjava o privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, registracijski obrazac, obrazac za kupovinu) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:

Računovodstvo: dijelimo podatke s našim računovođama za porezne svrhe. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine. Fakture sadrže samo nužne informacije - ime, prezime, adresa. Ako se radi o pravnoj osobi/OPGu, sadrže i OIB subjekta.

Kurirska služba  i pošta:  dijelimo samo podatke nužne za dostavu pošiljke (ime, prezime, adresa i broj mobitela).

Tvrtke koje održavaju web shop i računovodstveni program imaju uvid u sve podatke nužne za funkcioniranje web shopa i računovodstvenog programa, no nemaju pravo na korištenje bilo kojeg podatka koji prikupljamo.

Sa svm navedenim tvrtkama imamo ugovore o sigurnom postupanju podacima te o zabrani dijeljenja trećim stranama.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime i e-mail, te dodatno ako je navedeno: adresa, grad i poštanski broj, telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem registracijskog obrasca: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem obrasca za kupovinu: ime i prezime, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona te OIB ako ste ga naveli za potrebe izdavanja računa (privatne osobe ne moraju navoditi OIB).

Predmetne podatke prikupljamo kako bismo ostvarili sve potrebne informacije koje su nužne za kupnju i dostavu proizvoda putem naše stranice, kako bismo izvršili narudžbu koju ste nam poslali, izbjegli zloupotrebu osobnih podataka te zaštitili sva vaša prava.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše podatke koje ste nam ostavili čuvamo ovisno o svrsi za koju ste nam ih dali. Podatke koje ste nam dostavili prilikom kupnje proizvoda čuvamo za vrijeme transakcije. Podatke za koje ste nam dali privolu koristimo do opoziva vaše privole. Podatke o financijskim transakcijama koji se nalaze na računima čuvamo u skladu sa Zakonom o računovodstvu – u pravilu 11 godina.
Sve printane narudžbe i druge papirne medije na kojima se nalaze osobni podaci ne čuvamo, već ih uništavamo pomoću uništavača papira.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem kontakt forme na našoj web stranici ili mailom na info@lokvina.hr. Također nas možete konktatirati i telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je navedena na web stranici.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

Tehnička zaštita

Dobivene podatke čuvamo samo lokalno i ne dijelimo ih sa vanjskim servisima. Sva računala zaštićena su odgovarajućim antivirusnim programima te je svako računalo i fizički zaštićeno u zatvorenim prostorijama.

  Uvjeti - Sve