Začinsko, ljekovito, jestivo! - Cjenik 2020

Objavljeno: 29. 01. 2020.
Začinsko, ljekovito, jestivo! - Cjenik 2020
Proljeće je pravo vrijeme za sjetvu i sadnju začinskog i ljekovitog bilja koje će oplemeniti vaš prostor i vašu kuhinju.

Uzgoj začinskog i ljekovitog bilja je sve popularniji. Začinsko i ljekovito bilje može biti posao, ukras vrta, dvorišta i balkona, može oplemeniti mnoga jela i biti osnova za brojne čajeve. Izbor je vrlo raznovrstan i danas se ponuda sastoji od mnogih sorti koje se odlikuju različitom bojom listova i cvjetova, različitom veličinom biljke i listova, različitim mirisom, okusom...kombinacije su nepregledne. Pogledajte samo bosiljak, postoji sitnolisni, krupni, limunski, cimetni, zeleni crveni. Prednost začinskog i ljekovitog bilja je to što ga uz malo truda svatko može uzgojiti, i za to ne morate nužno imati vlastiti vrt, dovoljan je i balkon ili prozorska daska.


Teško povući crtu između začinskog i ljekovitog bilja. Velik broj ljekovitih biljaka koristi se i kao začin, također veliki broj biljaka koje poznajemo kao začin osim što nam čine jela ukusnijim ujedno i blagotvorno djeluju na naš organizam. Ovdje bismo mogli pribrojiti i korisno bilje u vrtu jer velik dio ljekovitih i začinskih biljaka koristimo u ekološkom uzgoju kao biljke koje održavaju biološku ravnotežu, prihranjuju tlo, tjeraju nametnike… Mi smo probali povući crtu i napraviti cjenik začinskog i ljekovitog bilja, te jestivog cvijeća. Ako vas zanima i nešto što trenutno nije na popisu slobodno nam se javite.

Začinsko, ljekovito, jestivo! - Cjenik 2020

 Pogledajte naš cjenik začinskog, ljekovitog i jestivog bilja za 2020. u pdf-obliku. 

Dokumenti za preuzimanje

  Zacinsko, ljekovito, jestivo.pdf   (191.84 KB)
 

Poveznice

jestivo biljejestivo cvijećeljekovito biljezačinsko bilje
  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve