Novo u ponudi – posude za naklijavanje

Objavljeno: 20. 11. 2018.
Novo u ponudi – posude za naklijavanje

Klice ili tek proklijale sjemenke su lako probavljiva hrana koja nam je dostupna tijekom cijele godine. U odnosu na povrće i žitarice, bogatije su proteinima, vitamina i mineralima, a istodobno su slabo kalorične.

Za uzgoj klica nije potrebna zemlja, već samo odgovarajuća temperatura i vlažni uvjeti. Sjeme prvo dobro oprati i ostaviti  namakati u vodi  na toplom i tamnom mjestu. Sjemenke nabubre, poveća im se volumen, a vanjska opna puca. Zatim ih procijedimo i stavimo u posudu za naklijavanje. Paziti da su sjemenke uvijek vlažne, ali ne i mokre. Kako bi spriječili razvoj plijesni, sjemenke je potrebno više puta dnevno ispirati čistom vodom. Nakon 4 – 7 dana klice su spremne za konzumaciju. Više o samom uzgoju saznajte ovdje.

Uzgojite klice u udobnosti Vašeg doma,  jednostavno i spremno za nekoliko dana uz pomoć posuda za naklijavanje. Naručite odmah i uživajte u zdravoj hrani tijekom cijele godine.

S obzirom na to da se klica konzumira cijela (klica i sjeme) vrlo je važno odabrati organsko sjeme koje je certificirano, ali i ispitano kao hrana (napravljena ispitivanja na toksine i bakterije). Za klijanje se najčešće koriste mahunarke (grah, alfa – alfa, leća, slanutak), žitarice (pšenica, kukuruz, ječam), kupusnjače (brokula, rotkvica), lukovi (poriluk, vlasac). Proklijale sjemenke su odličan dodatak juhama, raznim varivima, omletima, mliječnim jelima, a mogu se koristiti i sirove kao dodatak raznim salatama ili sendvičima, neke klice su ljutkaste pa se koriste kao začini.

Ponudu sjemena za naklijavanje pogledajte u našem web shopu.

  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve