MED’AGRI – novi sajam specijaliziran za mediteransku poljoprivredu

Objavljeno: 03. 10. 2018.
MED’AGRI – novi sajam specijaliziran za mediteransku poljoprivredu

Prvi MED'AGRI sajam namijenjen profesionalnim poljoprivrednicima održat će se od 16. do 18. listopada 2018. u Avignonu, u srcu regije Provence-Alpes Côte d'Azur u Francuskoj. Provansu povezujemo s nasadima lavande i smilja, vinogradima i smokvama i ne razmišljamo o izrazito naprednim dostignućima poljoprivrednika te regije,  idealno smještene na spoju glavnih mediteranskih poljoprivrednih područja Francuske, Italije i Španjolske.

U dvogodišnjem ritmu sajam će pokušati odgovoriti na izazove i pitanja sektora poljoprivredne proizvodnje suočenog s globalnim zatopljenjem, nedostatkom vode i sve upitnijom održivošću poljoprivrede. Sajam se bazira na dugogodišnjoj tradiciji Tech-Bio sajma koji se svake dvije godine održava u Valanceu i dosad je bio glavni izvor znanja i iskustva o održivoj poljoprivredi u mediteranskoj regiji. Kontinentalna područja Hrvatske sve češće su suočena s pravim mediteranskim uvjetima u proizvodnoj godini  pa će sajam biti zanimljiv svim hrvatskim poljoprivrednicima

U tri dana sajma očekuje se 12.000 stručnih posjetitelja  iz sektora vinogradarstva/vinarstva, povrćarstva, maslinarstva, ratarstva, voćarstva i stočarstva koji će upoznati najbolje što mediteranska poljoprivreda nudi. Uz podršku Regionalne poljoprivredne komore PACA i mnogih financijskih i institucionalnih partnera posjetiteljima je osiguran zanimljiv program izlagača, tehničkih prezentacija i demonstracija strojeva, te dvadesetak radionica.

Sajam je posvećen tlu i mediteranskim kulturama. Otvoren je svima koji se bave ekološkom ili konvencionalnom poljoprivredom,  zainteresiranim za otkrivanje tehničkih i proizvodnih inovacija u održivoj poljoprivredi. Bilo da ste poljoprivrednik, student, istraživač, konzultant, posjetite sajam kako bi ste vidjeli koje ideje su ostvarive uz dodanu vrijednost i pronađite rješenja za svoje probleme.  Bit ćete u prilici razgovarati sa stručnjacima raznih područja, vidjeti i isprobati nove strojeve i tehnologije, stvoriti kontakte neophodne za razvoj svog poljoprivrednog imanja i poslovanja, te dogovoriti nabavu svega što vam je potrebno da unaprijedite svoje poslovanje. Među predviđenih 350 izlagača veliki je broj proizvođača strojeva, opreme i alata, sjemenara i rasadničara, proizvođača gnojiva i zaštitnih sredstava, proizvođača staklenika i plastenika, proizvođača opreme za vinogradarstvo i vinarstvo te mnogih drugih iz poljoprivrednog sektora.

Inovativna i ambiciozna poljoprivreda najbolji  je odgovor na nove izazove. Inovativnost uključuje i korištenje tradicijskih znanja u novim prilikama.

Do Avignona se jednostavno dolazi preko Marseille (RyanAir leti iz Zadra direktno za Marseille) ili preko drugih francuskih zračnih luka, te automobilom ili vlakom. Iskoristite priliku da se pridružite kolegama iz drugih zemalja i da zajedno potražite rješenja koja poboljšavaju održivost poljoprivrede.

Izvor fotografija: Andrea Vugrinović, Tech-Bio sajam

 
 
 
 
  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve