57. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENI SAJAM AGRA 2019 - NAGRADNA IGRA

Objavljeno: 25. 07. 2019.
57. MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENI SAJAM AGRA 2019 - NAGRADNA IGRA

Jedan od najznačajnijih poljoprivredno – prehrambenih sajmova u Europskoj uniji, sajam AGRA 2019, ove se godine održava od 24. do 29. kolovoza u Gornjoj Radgoni. Naglasci su stavljeni na digitalizaciju u poljoprivredi i preradi, a uz mnogobrojne tematske stručne skupove bit će prikazani i praktični radovi robota i dronova u tom poslovnom segmentu.

Za potrebe suvremene proizvodnje i uzgoja prikazat će se oprema, sjemenska roba te sredstva za prihranu i zaštitu bilja i životinja. Posjetitelji će moći uživati u najboljim proizvodima, hrani i vinu. U prvom planu bit će nove generacije poljoprivrednih proizvođača koji će svoje proizvode nuditi na tržnici mladih poljoprivrednika.

Međunarodna sajamska izložba prikazat će novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju te za vinogradarstvo i vinarstvo.

Posebna pažnja posvetit će se i ekološkoj poljoprivredi. Na stručnim izložbama goveda i ostalih životinja, uz atraktivne prezentacije  na sajamskim vrtovima i šumsko - parkovnim nasadima prikazati će se spoj najbolje tradicije i suvremene održive prakse.

Na Danu gastronomije ponudit će se odlična hrana iz naše blizine, a  najavit će se Slovenija kao Europska gastronomska regija 2021.

Na sajmu Agra svakodnevno će se moći kušati vrhunski specijaliteti uglednih kuharskih majstora pripremljeni od namirnica koje su bile nagrađene na stručnim ocjenjivanjima kvalitete kao i od svježeg povrća ubranog na sajamskim vrtovima.

Ovogodišnja država partner je austrijska Štajerska, a svoje predstavljanje najavile su i Mađarska, Poljska, Bugarska, Vietnam, Sjeverna Makedonija i Hrvatska. Predstavit će se i projekt »City Cooperation II« koji povezuje 24 mjesta susjednih Slovenije, Austrije i Mađarske. Međunarodni kooperacijski susret MEET4BUSINESS AGRA 2019 kojeg u suradnji organiziraju Pomurski sajam i Mariborska razvojna agencija/Enterprise Europe Network privući će kupce i uvoznike koji su posebno zanimljivi slovenskim i vanjskim poduzećima.  

Dan prije otvorenja sajma održat će se konferencija europskih ministara poljoprivrede u Ptuju, a u subotu će svi ministri biti na sajmu. Popis pozvanih obuhvaća sve ministre država članica EU, država kandidatkinja za članice kao i potencijalnih kandidatkinja.

Detaljan program i dodatne informacije o sajmu dostupne su na http://www.sejem-agra.si/

NAGRADNA IGRA

Za sajam AGRA smo pripremili 10 ulaznica (5×2), a sve što trebate napraviti je do 21. kolovoza poslati e-mail sa svojim imenom i prezimenom, uz naznaku grada iz kojeg dolazite, na e-mail adresu: info@lokvina.hr

Pratite nas i na našem Facebook profilu  Lokvina doo gdje ćemo također dijeliti ulaznice.

Dobitnike ulaznica odabrat ćemo slučajnim odabirom i obavijestiti ih putem elektronske pošte. Dobitnici će ulaznice moći podignuti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu 1 (sa strane stadiona) – blagajna broj 8.

Sretno svima i vidimo se na sajmu AGRA 2019, a do tada prisjetimo se kako je to izgledalo prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Novosti o ekološkoj proizvodnji - Sve