Posjetite nas na manifestaciji “Pazi što jedeš” u Puli

 Manifestacija „Pazi što jedeš“ održat će se 7. i 8. studenog u Domu hrvatskih branitelja u Puli u vremenu od 10 do 19 sati.

Ovogodišnja manifestacija peta je po redu s posebnim naglaskom na solidarne ekološke tržnice, mjesta gdje kupci mogu kupiti proizvode iz ekološkog uzgoja, mjesta susreta poljoprivrednika i kupaca, proizvođača i potrošača. Tržnice imaju veliku povijesnu i ekonomsku važnost, a sukladno sve većoj brizi današnjeg čovjeka o svom zdravlju solidarne ekološke tržnice imaju veliku važnost u gradskoj ponudi zdrave hrane.

Na sajmu će posjetitelji imati priliku na jednom mjestu degustirati, kupiti certificirane ekološke proizvode, upoznati proizvođače i dobiti stručne savjete, te sudjelovati na predavanjima i radionicama. Sa svježim voćem i povrćem, sokovima, pekmezima, žitaricama, medom, uljem, mlijekom, proizvodima od lavande, lana i konoplje predstavit će se preko 40 certificiranih ekoloških proizvođača iz Hrvatske i Slovenije.

Većina predavanja na manifestaciji biti će posvećena upravo temi tržnica. Stručnjaci iz raznih područja (etnolozi, ekonomisti, sociolozi, agronomi) će predstaviti i obrazložiti rezultate svojih istraživanja.

Na raznim besplatnim radionicama  će  svi zainteresirani posjetitelji moći saznati kako se priprema tjestenina na tradicijski način, kako se sadi, kako se plete… Za najmlađe organizirane su radionice pripovjednog tipa u želji da se očuva tradicija pripovijedanja. Tema likovnih radionica je kreativno izražavanje putem prirodnih materijala.

Ovogodišnja novost je da će se dan prije otvorenja manifestacije, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma u 14 sati u dvorani Pula održati predavanja studenata koji će predstaviti svoje seminare i radove.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ iz godine u godinu raste što je dokaz da se u Hrvatskoj sve više pažnje posvećuje zdravoj prehrani.

Svoj doprinos sajmu dati ćemo i mi u prodajnom djelu  sa širokom ponudom sjemena s ekološkim certifikatom.

Nemojte propustiti priliku da nešto novo čujete i naučite, kupite zdrav ekološki proizvod ili jednostavno podržite male ekološke proizvođače i pritom se dobro zabavite. Vidimo se.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo prošle godine.

 

Back to Top